GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Skärpta regionala rekommendationer i Kronoberg

     Christian Romin Blomkvist
     Christian Romin Blomkvist
     Foto: Alexander Hall

     Smittskyddsläkare Christian Blomkvist inför fler regionala rekommendationerna i Kronoberg. De gäller från och med idag, den 7 maj och maj månad ut.

     – Största fokuset är att minska antalet kontakter vi har. Vi måste få ner antalet kontakter och få ner smittspridningen, säger Christian Blomkvist.

     Han rekommenderar att alla verkligen begränsar sina nära kontakter utanför arbetsplatser och skola genom att endast umgås med de personer som man normalt träffar, som familj och några få vänner. Allmänheten ska inte anordna eller delta i arrangemang och aktiviteter där människor samlas, som fester och liknande socialt umgänge.

     Arbetsgivare ska se över så att alla som kan arbeta hemifrån ges möjlighet att göra det och kommunerna ska hålla icke-nödvändig verksamhet som allmänheten har tillträde till stängd, med undantag för idrotts-, fritids- och kulturverksamhet för barn.

     Christian Blomkvist rekommenderar att vuxna inte ska träna tillsammans i grupp inomhus, att man ska handla ensam och besöka butiker på tider då det inte är trängsel och att munskydd ska övervägs på arbetsplatser där fall av covid-19 konstaterats.

     Han rekommenderar också att kommunerna ska avvakta med att låta barn och ungdomar spela matcher och delta i tävlingar. Vuxna och ungdomar födda 2004 eller tidigare ska använda engångsmunskydd vid resor i kollektivtrafik på vardagar klockan 7-9 och 16-18 samt övrig tid om det förekommer trängsel på bussar och tåg.

     Läs mer