unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Skatteverket avslöjade miljonbluff i Växjöföretag

.
.
Foto: ADAM WRAFTER

Skatteverket har avslöjat en omfattande bluff runt ett Växjöföretag, vars största uppdragsgivare är Arbetsförmedlingen. Nu tvingas företaget betala ytterligare 1,7 miljoner kronor i moms och skattetillägg.

Växjöföretaget fastnade i Skatteverkets kontroller. Växjöföretaget ska ha fakturerat Arbetsförmedlingen för över fem miljoner kronor exklusive moms under ett av de granskade åren. Den utgående momsen var på drygt 1,2 miljoner kronor. Företagets momsdeklarationer visade dock helt andra siffror. De redovisade intäkter på cirka tre miljoner kronor samt 750 000 kronor i moms, rapporterar Smålandsposten.

Företaget ska ett annat år ha gjort för stora avdrag för ingående moms på en halv miljon kronor.

Fallet kommer med all sannolikhet att utredas av Ekobrottsmyndigheten då det gäller misstankar om grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott. Läs mer här.