Annons

Skatteverket avslöjade miljonbluff i Växjöföretag

Växjö • Publicerad 5 april 2021
.
.Foto: ADAM WRAFTER

Skatteverket har avslöjat en omfattande bluff runt ett Växjöföretag, vars största uppdragsgivare är Arbetsförmedlingen. Nu tvingas företaget betala ytterligare 1,7 miljoner kronor i moms och skattetillägg.

Växjöföretaget fastnade i Skatteverkets kontroller. Växjöföretaget ska ha fakturerat Arbetsförmedlingen för över fem miljoner kronor exklusive moms under ett av de granskade åren. Den utgående momsen var på drygt 1,2 miljoner kronor. Företagets momsdeklarationer visade dock helt andra siffror. De redovisade intäkter på cirka tre miljoner kronor samt 750 000 kronor i moms, rapporterar Smålandsposten.

Annons

Företaget ska ett annat år ha gjort för stora avdrag för ingående moms på en halv miljon kronor.

Fallet kommer med all sannolikhet att utredas av Ekobrottsmyndigheten då det gäller misstankar om grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott. Läs mer här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons