Annons

Skidolycka i Österrike utreds av polisen

Växjö • Publicerad 19 januari 2020
.Foto: NILS JAKOBSSON

En skidolycka i Sankt Anton i Österrike har blivit ett fall för polisen och skidåkaren som misstänks ha orsakat olyckan är bosatt i Växjö kommun.

– Det är ett udda ärende. Jag är bara en förlängd arm åt den österrikiska åklagaren som vill att det ska hållas förhör så jag har ingen egen utredning, säger åklagare Catarina Thiel vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet i Stockholm till Smålandsposten.

Annons

Enligt Smålandsposten inträffade olyckan för närmare ett år sedan. Mannen från Växjö kommun kolliderade då med en annan skidåkare som skadades. Åklagaren vill därför pröva om mannen var så pass oaktsam i skidbacken att det kan handla om vållande till kroppsskada.

Nästa steg i utredningen blir att polisen i Växjö kommer att förhöra mannen. Därefter skickas förhöret till en åklagare i Österrike.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons