Annons

Skolan ändrar studenttider - eleverna rasar

Växjö • Publicerad 16 mars 2019
Foto: Johan Christensen

Kungsmadskolan i Växjö har valt att flytta tiderna för utspringet. Årets studentdag sker den 11 juni 2019. Det första utsläppet sker klockan 11.00 och det andra vid klockan 13.00. Ett beslut som har upprört eleverna. En namninsamling har startats och hittills har de fått ihop över 400 namnunderskrifter.

”Det starkaste argumentet vi har är att våra nära och kära inte hinner komma till skolan för att se oss springa ut, vilket vi har längtat efter i flera år och kämpat för. Nu är den möjligheten borta och dagen bara fylls av stress, vilket vår skolledning inte verkar bry sig om”, skriver elever i ett pressmeddelande.

Annons

I ett flera sidor långt dokument försöker sex elever få rektorerna att ändra tiderna. De ska ha fått till svar att det inte är möjligt att ändra tillbaka tiderna.

” Vi tycker det är löjligt och pinsamt att de inte bryr sig om så många personers åsikt, det är ändå vi som ska ta studenten och inte dem”, skriver eleverna.

VXOnews har sökt representanter för skolan.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons