Annons

Skolan byggs om för 270 miljoner kronor

Lammhult • Publicerad 30 januari 2020
Lammhults skola
Lammhults skolaFoto: Erik Ericson

Vidingehems styrelse har nu tagit beslutet att godkänna om- och tillbyggnaden av Lammhults skola. Projektet beräknas kosta 270 miljoner kronor.

− Det har varit många faktorer att ta hänsyn till, men nu har vi landat i en lösning som blir riktigt bra både vad gäller utformning och ekonomi, säger ordförande Anders Bengtsson (C) i ett pressmeddelande.

Annons

Nu ska den befintliga låg- och mellanstadieskolan rivas tillsammans med gymnastiksal och matsal.

− Paviljonger kommer att uppföras under om- och nybyggnationen så att undervisning kan bedrivas som vanligt, säger Vidingehems fastighetschef Henrik Vernersson.

Efter rivning väntar bygge av etapp ett som ger låg-, mellan- och högstadieskola med kök, matsal, bibliotek och sporthall. I etapp två väntar ombyggnad av gamla högstadiet till förskola.

− Nya, moderna lokaler kommer att innebära ett lyft för såväl barnen och personalen som för Lammhult som samhälle, säger Anders Bengtsson.

Växjöbolaget GBJ Bygg kommer att genomföra om- och tillbyggnaden. Det står klart efter upphandling. Arbetet inleds efter att alla beslut tagits i kommunala styrelser och nämnder.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons