Annons

Skolan hjälpte elever – kommunen stoppar

Växjö • Publicerad 21 mars 2020

Ett tiotal elever på Katedralskolan saknar internetuppkoppling fullt ut i hemmet. När skolan nu gått över till distansundervisning på grund av spridningen av coronaviruset gick skolan in och köpte in och erbjöd eleverna USB-modem.

– Det kan finnas olika skäl, att familjen inte har råd eller bor långt ut på landet, säger Henrik Ahlin som är gymnasiechef på Katedralskolan till Smålandsposten.

Annons

Nu kommer besked från utbildningsförvaltningen att lösningen kommer att dras tillbaka.

– Det kan bli många elever och det är väl framför allt det som gör att vi ska försöka hitta andra lösningar. Man kan exempelvis komma till skolan och tanka ner de uppgifter som man behöver ha. Om det nu visar sig att även högstadiet går över till distansundervisning kan det bli väldigt många elever som inte har uppkoppling, säger gymnasieskolornas områdeschef Christian Sandahl till Smålandsposten.

Läs mer här.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons