Annons

Skolan i fokus efter skattehöjning

Publicerad 7 juni 2016
Foto: Oscar Appelgren
Foto: Oscar Appelgren

Oppositionen, med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, har lagt fram sitt budgetförslag för Växjö 2017. Med visionen Ett Växjö som håller ihop lägger de särskilt mycket pengar på skolan.

Oppositionen förslår 124 miljoner kronor till utbildningsnämnden, 30 miljoner kronor mer än de Blågröna.

Annons

– Det är med stolthet jag lägger fram den här budgeten. Vi lägger fram ett budgetförslag som både är hållbart och långsiktigt, säger kommunalrådet Åsa Karlsson Björkmarker (S).

Pengarna ska bland annat gå till att täcka för det ökade antalet elever men också färre barn i barngrupperna och tidiga insatser som lägger grunden för goda resultat framöver.

Oppositionen lyfte under budgetpresentationen fram skillnaden med finansieringen mellan deras och majoritetens förslag.

– Vi väljer att finansiera våra satsningar genom statsbidrag och en skattehöjning på 13 öre för 2017. Alternativet är att man finansierar med engångsintäkter och avkastning från kommunala bostadsbolaget och på så sätt är det Växjöbostäders hyresgäster som får betala för kalaset. Det är rätt orättvist, säger Åsa Karlsson Björkmarker.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons