Annons

Skolbygge kan försenas

Lammhult • Publicerad 4 juli 2019

Tillbyggnad och renovering av Lammhults skola skulle enligt beräkningar från 2017 kosta 170 miljoner kronor.

Men enligt Smålandsposten är nu kalkylen uppe i 250 miljoner. Anledningar till det ska vara dyrare allmänna byggkostnader som har ökat med 30 procent samt att missbedömningar har gjorts.

Annons

Den preliminära prislappen för hela projektet, inklusive bibliotek och sporthall som inte fanns med i den första kalkylen, är nu uppe i 327 miljoner.

Meningen var att skolan skulle vara klar år 2023. Politikerna drar nu i handbromsen och hur det blir med tidsplanen är i nuläget oklart, rapporterar Smålandsposten.

– Vi vet egentligen inte kostnaden förrän vi fått in anbuden men vi anar att det skenar i väg. Men vi försöker hitta besparingar, ett nytänk och omtag på vissa delar. Om det hela går att göra på ett lite smartare sätt, säger Anders Bengtsson (C) som är ordförande i Vidingehem som äger Lammhults skola.

SMP frågar: Kommer detta att försena bygget av Lammhults skola?

– Ja, men det kan vara bättre att vi tittar ett halvt varv till på detta så vi vet vad vi går in i för kostnader. Men beslutet är ju taget att det ska bli en skola så skyndsamt som möjligt, säger Anders Bengtsson.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons