unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Skolklasser får cykelskolbänkar

Foto: Region Kronoberg

Sex skolklasser i Kronoberg får i veckan en varsin cykelskolbänk. Cykelskolbänkarna är en av flera satsningar från Maker tour – Mot nya höjder. Målet är att stimulera regelbunden rörelse som förbättrar elevernas inlärning och när bänkarna är på plats ska klasserna tävla mot varandra.

– Det finns många studier som visar hur bra fysisk aktivitet är för vår hälsa och hjärna, men trots det så ökar det negativa stillasittandet. Cykelskolbänkarna är ett smart sätt att öka möjligheten till rörelsebaserad inlärning under lektionstid, säger Malin Wass projektledare för Maker tour - Mot nya höjder.

Flera företag är med och sponsrar cykelskolbänkarna. Företagen har sina säten i Växjö, Ljungby, Älmhult, Hamnade och Strömsnäsbruk.