Annons

Skolor stängs på grund av corona

Växjö • Publicerad 17 mars 2020
Foto: Johanna Eriksson

Regeringen rekommenderar alla gymnasier, vuxenutbildningar och universitet att införa distansutbildning på grund av coronavirussjukdomen covid-19. Det innebär att alla elever från gymnasiet och uppåt inte ska vara i skolan.

Det anses inte vara motiverat att stänga grundskolor och förskolor över hela landet. Anledningen att gymnasieelever och studenter ska få studera på distans är att de inte är i behov av omsorg från föräldrar och vårdnadshavare.

Annons

– Det är grupper som klarar sig själva och som kan ta ansvar för sina studier. Jag förväntar mig att elever och studenter lever upp till förtroendet som ställs på dem, sade utbildningsminister Anna Ekström under en presskonferens på tisdagen.

Fler åtgärder väntas vidtas och regeringen förbereder en totalstängning av skolor och förskolor. Om skolorna stänger så kommer regeringen att vidta åtgärder för att lösa barnomsorgen för personer med samhällsviktiga arbeten.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons