unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sköterskan Bodil prisas i Sverige

Marie-Louise Bång Sannas, chef på Medicinkliniken, och Bodil Bruse Lundin.
Marie-Louise Bång Sannas, chef på Medicinkliniken, och Bodil Bruse Lundin.
Foto: Region Kronoberg

Föreningen Reumasköterskor i Sverige har utsett Bodil Bruse Lundin på medicinkliniken i Växjö till årets reumasköterska 2020.

– Detta känns underbart, jag är så hedrad. Känner stor tacksamhet för mina arbetskamrater som nominerat mig. Jag har en lång bakgrund som sjuksköterska och sett utvecklingen inom reumatologi och vad vi kan göra för våra patienter. En medicinsk utveckling kan göra sån skillnad för den enskilda patienten, säger Bodil Bruse Lundin.

Motiveringen från FRS lyder: "Bodil Bruse Lundin skapar trivsel och god anda på sin arbetsplats. Sätter patienten och närstående i centrum. Genom sitt goda ledarskap driver hon utveckling, omvårdnad och sjuksköterskans roll framåt." Bodil nominerades av sina kollegor.