Annons
Växjö

Man anhållen för mordförsök: Tre skadades vid skottlossning

Tre personer skadades i samband med att någon form av vapen avlossades i en lägenhet i Växjö under natten till söndag.
Polisen utreder händelsen i nuläget som bland annat mordförsök och en misstänkt gärningsman har gripits och anhållits.
Växjö • Publicerad 9 januari 2022 • Uppdaterad 10 januari 2022
Polisen larmades om skottlossning i en bostad på Hovshaga i Växjö vid midnatt.
Polisen larmades om skottlossning i en bostad på Hovshaga i Växjö vid midnatt.Foto: Carl Carlert

Polisen larmades till en adress i området Hovshaga kring midnatt och när man kom fram ska man ha hittat tre skadade personer.

– Det var väldigt dramatiskt först när vi fick larmet om skottlossning i en lägenhet med flera skadade. Men när vi kom till platsen visade det sig att de skjutits med någon form av kolsyrevapen med mindre form av plast eller stålkulor, säger Jerker Olsson, vakthavande befäl vid polisregion Syd, till TT.

Annons

Evelina Olsson, presstalesperson hos polisen, sade till TT senare under söndagen att polisen konstaterade att kolsyrevapnet var av en grövre typ. Brottsrubriceringen ändrades då från misshandel till mordförsök.

– Det rådde en del oklarheter om kolsyrevapnet, men det är ett kraftigare vapen som är licenspliktigt. Misstanken är därför grovt vapenbrott och mordförsök, säger Evelina Olsson till TT.

Den misstänkta mannen har förhörts under förmiddagen och har varken förnekat eller erkänt gärningen. Efter förhöret valde åklagare att anhålla honom.

Den nu anhållna mannen misstänktes inledningsvis för grov misshandel. Enligt polisen har brottsrubriceringen justerats, i nuläget till försök till mord och grovt vapenbrott, sedan man anträffat och kontrollerat det aktuella vapnet.

Tidigare under kvällen ska den misstänkte gärningsmannen ha varit i lägenheten tillsammans med fyra andra personer, men ska ha lämnat bostaden och sedan återkommit med ett vapen.

Tre personer fördes till sjukhus och bedömdes vara lindrigt skadade. Samtliga inblandade ska vara i 25-30-årsåldern.

Brottsplatsen var efter händelsen avspärrad för teknisk brottsplatsundersökning. Under söndagen kommer polisen att fortsätta utreda saken med fler förhör.

Under söndagseftermiddagen kom nya uppgifter om den typ av vapen som användes vid dådet. Enligt polisens presstalesperson Robert Loeffel är det konstaterat att det var ett vapen med krutladdning som användes. Mannen ska ha hamnat i bråk med de övriga personerna i bostaden, lämnat och därefter återvänt beväpnad.

– Han har skjutit ett flertal skott mot de övriga i bostaden med vapnet, säger Robert Loeffel.

Foto: Carl Carlert
Cecilia KarlssonSkicka e-post
Johannes TurstamSkicka e-post
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons