Annons

Skräniga fåglar irriterar Växjöbor

Publicerad 9 juli 2017
Foto: Sonja Palm, Barometern
Foto: Sonja Palm, Barometern

Fiskmåsar och kajor är kanske inte de mest populära fåglarna bland Växjöborna och för vissa är fjäderfäna ett stort problem.

– De skitar ner överallt och gör utfall mot en när man råkar gå för nära deras ungar. Men det värsta är att man inte kan sova för oljudet. Jag har öronproppar, men det hjälper inte, säger en Växjöbo till Smålandsposten.

Annons

Maria Sundell Isling, chef för Tekniska förvaltningen, är väl medveten om problemet.

– Vi har ett delat ansvar med fastighetsägarna att pricka ägg för att kontrollera populationen. Vi har även skyddsjägare som skjuter av fåglar ibland, men det är inte bara att gå runt i staden och skjuta hur som helst. Även vanliga invånare har ett ansvar, säger Maria Sundell Isling, chef för Tekniska förvaltningen, till Smålandsposten.

Det ansvar Maria Sundell Isling vill att Växjöborna ska ta är bland annat att man plockar undan mat efter sig när man haft picknick. Läs mer om det här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons