Annons

Slakteriet Kravcertifierades – trots flest anmälda hygienproblem i landet

Lammhult • Publicerad 20 januari 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mikael Eklund

Under 2019 fick slakteriet Ello i Lammhult nio vitesförelägganden från Livsmedelsverket, vilket var flest av alla slakterier i Sverige. Personal tvättade inte sina händer när dessa var förorenade, det fanns avföring på djurkroppar och orena knivar. Trots detta kravcertifierades de.

– Så länge som företagen vidtar åtgärder och säkerställer att åtgärderna blir vidtagna och att de gör bättring, och så länge Livsmedelsverket ändå låter dem fortsätta bedriva verksamhet, då menar vi på att de jobbar med att försöka förbättra sig, säger Kravs vd Anita Falkenek till Uppdrag Granskning om varför de har förtroende kvar för slakteriet i Lammhult.

Annons

Jonas Malmsten, vd för Ello i Lammhult, säger att de har lyckats släcka problemen och inte har några öppna förelägganden med vite kvar.

Uppdrag Granskning avslöjar att Kravslakterier har fler anmärkningar och brister vad gäller hygien och livsmedelssäkerhet än slakterier utan certifiering. Av totalt 134 förelägganden under de senaste tre åren har 90 gått till Kravslakterier.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons