Annons

Slarv med coronarestriktionerna

Växjö • Publicerad 14 juli 2020
Foto: Smålandsposten

Länsstyrelsen i Kronoberg ska, på uppdrag av regeringen, bedöma hur kronobergarna följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen. Enligt Smålandsposten visar den senaste rapporten på flera brister. Bland annat trängsel på allmänna platser och att personer i åldersgruppen 70+ besöker folktäta områden.

– Många äldre följer rekommendationerna och håller sig hemma. Men vi har observerat att flera bland annat gör restaurang- och kafébesök utan att tänka sig för, säger Max Hector som är beredskapschef på Länsstyrelsen i Kronoberg, till Smålandsposten.

Annons

Enligt Max Hector menar att han förstår att äldre vill ha social kontakt men uppmanar samtidigt vikten av att fortsätta följa rekommendationerna som finns gällande social distansering.

Här saknas innehåll

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons