Annons

Slogs medvetslös utanför nattklubb

Publicerad 23 maj 2017
Foto: Daniel Johansson, Barometern
Foto: Daniel Johansson, Barometern

En 19-årig man i Växjö döms till skyddstillsyn och dagsböter på totalt 10 000 kronor efter misshandel, rattfylleri och flera fall av ringa narkotikabrott.

Den 29 oktober i fjol hamnade han i en diskussion med en jämnårig man vid ett nöjesställe i Växjö. Utanför nattklubben utdelade 19-åringen, efter att den andra mannen ramlat på marken, en spark och två knytnävsslag i ansiktet. Offret ska under kort tid ha blivit medvetslös efter smällarna mot huvudet och fick blödande sår, svullnader och smärta.

Den nu dömde 19-åringen har hävdat att han agerat i nödvärn men det var han som började bråket. Tingsrätt anser inte att han agerat i nödvärn och dömer honom istället att betala skadestånd till offret på 17 602 kronor för kränkning, sveda, värk, förlorad inkomst och förstörda kläder.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons