Annons

SM-medalj för Växjöklubben

Växjö • Publicerad 3 juni 2019
Foto: Malene Petersson

I helgen har USM i truppgymnastik avgjorts i Fortnox Arena. Dackegymnasternas mixade lag visade på fin gymnastik och efter dramatik knep de en silvermedalj, skriver Smålandsposten.

När tävlingens moment var klara räckte Dackegymnasternas poäng till en tredjeplats. Det saknades någon tiondels poäng upp till silverplats. Men en sen ändring från domarna gav Dackegymnasterna en fördel och en silvermedalj.

Annons

– Det är så roligt. Vi har kört ihop tillsammans bara en kort tid och det är verkligen kul att över huvud taget få ihop ett lag som kan tävla i SM, sa Mia Hageskog, en av tränarna i Dackegymnasterna, till Smålandsposten.

Silverlaget bestod av Noel Lundborg, Vilhelm Sjöstrand, Alfred Åberg, Viggo Bergström, Isak Bergström, Julia Petersson, Tuva-Stina Roth, Max Rothman, Annie Petersson, Olivia Axberg, Wilma Bring, Alice Oskarsson, Matilda Lundqvist och Ellen Löfmark.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons