Annons

Småland Airport nära nytt flygnav

Publicerad 29 juni 2017
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten

I veckan släppte Stockholms Handelskammare en rapport där det står att sju flygplatser i landet, däribland Småland Airport, hotas av nedläggning om den tilltänkta flygskatten införs. Men Småland Airports ägare säger att flygplatsen blir kvar oavsett beslutet. Nu kan VXOnews avslöja att det planeras för nya satsningar för flygplatsen.

Redan i april förra året kunde VXOnews rapportera att flygplatsen samtalar med intressenter om en ny Europahub, som innebär att en större flygplats fungerar som ett flygnav där det finns möjlighet till anslutningar till många olika destinationer. Nu finns det framskjutna planer.

Annons

– Vi har arbetet med det under lång tid och vi närmar oss en lösning. Det kan bli redan nästa år, lite beroende på hur det blir med flygskatten. Amsterdam är ett av tre, fyra alternativ men det allra hetaste och som snabbast kan visa lönsamhet, säger Ulf Axelsson, vd på Småland Airport.

Från Schiphol, flygplatsen i Amsterdam, går det 322 direktlinjer till destinationer runt hela världen. Förutom hubflygplatsen för flygplatsen diskussioner kring andra destinationer och satsningar, som fortfarande är hemliga.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons