Annons

Småländsk mordpodd gör succé

Publicerad 10 maj 2016
Foto: Privat
Foto: Privat

Amanda Karlsson och Linnéa Bohlins "Mordpodden" har blivit succé. Med tre släppta avsnitt, varav den senaste handlade om modellmordet i Norrhult, har de i över en vecka legat på första plats på iTunes. Hur många lyssningar podden har haft än så länge är oklart, då iTunes inte för någon statistik. iTunes har även en topplista på de mest växande poddarna och även där har tjejerna legat bra till, som högst på sjätte plats.

– Det känns helt otroligt, ingen av oss hade förväntat sig det här. Vår förhoppning var att det skulle gå bra eftersom vi lägger ner så mycket arbete på det men inte att det skulle tas emot på det här sättet, säger Amanda Karlsson.

Annons

Topplistan på iTunes har 300 poddar. Både Amanda Karlsson och Linnéa Bohlin nöjde sig med att hamna bland de 50 stycken i botten.

– Det fanns inte på kartan att vi skulle hamna i ens topp-100, sen har vi legat etta! Det är ju superhäftigt, säger Amanda Karlsson.

Tjejerna lägger ner cirka 40 timmar i veckan per avsnitt. Arbetet sker under deras radioprojekt på Linnéuniversitetet i Kalmar då de bara sysslar med podden under tio veckor.

Amanda Karlsson och Linnéa Bohlin har planerat att berätta om åtta stycken Smålandsmord och vill inte sluta när radioprojektet på universitetet är över. Nu letar de sponsorer för att fortsätta berätta om andra mord på heltid och nästa landskap de vill gräva djupare i är Skåne.

– Inget är spikat än, men det är på tapeten. Vi kan ju inte hålla på med det här på heltid utan att få pengar för det, då får vi inte ens mat för dagen. Innan vi såg hur det här skulle tas emot tänkte vi att det hade varit jättekul att fortsätta och nu när vi märker att det finns så många som uppskattar det så vill vi verkligen fortsätta, säger Amanda Karlsson.

Succén tror hon beror på genren de har valt. Dels anser de att det är ovanligt att tjejer pratar om mord och dels lockar brott generellt fleras intresse. Att morden har hänt på riktigt och uppmärksammats som många känner till drar många lyssningar.

– Hade jag och Linnéa bara suttit och pratat hade ingen velat lyssna på oss, nu har vi gjort en bra produkt och det verkar som att folk har lyckt om det, säger Amanda Karlsson.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons