Annons

Smittskyddsläkaren: "De som insjuknar nu är framför allt yngre personer som i de allra flesta fall är ovaccinerade”

Kronoberg • Publicerad 16 juli 2021
Christian Blomkvist, smittskyddsläkare.
Christian Blomkvist, smittskyddsläkare.Foto: Filip Sjofors

Smittspridningen ligger fortsatt på en relativt låg nivå i Kronoberg med färre än 50 nya fall per vecka. Det exakta antalet varierar lite från vecka till vecka.

Under vecka 27 var det totalt 26 nya fall och de flesta var i åldersgruppen 20-24 år boende i Växjö kommun. Andelen för deltavarianten i länet ligger nu på ca 40-50 procent, jämfört med ca 60 procent nationellt.

Annons

– De som insjuknar nu är framför allt yngre personer som i de allra flesta fall är ovaccinerade. Bland de äldre åldersgrupperna som blivit vaccinerade är det mycket få nya fall - det visar på vaccinets goda effekt, säger Christian Blomkvist, smittskyddsläkare i Region Kronoberg.

Uppmaningen till kronobergarna är fortsatt att orka hålla i och hålla ut för att inte riskera att det blir ytterligare ökning av smittade personer. Det är fortsatt viktigt att stanna hemma vid symtom och testa sig, vara noga med handhygienen, hålla avstånd och undvika situationer med trängsel.

Här saknas innehåll

Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons