Annons

Smittskyddsläkaren: Det går åt rätt håll - håll ut!

Kronoberg • Publicerad 11 juli 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Jonas Engman

Efter att smittspridningen i två veckor legat på en relativt stabil, låg nivå ser den nu ut att gå ned ytterligare något för vecka 27. Deltavarianten är dock fortfarande ett orosmoment som gör att vi inte får slappna av för mycket.

Smittspridningen i länet går åt rätt håll, för innevarande vecka ser det ut som att antalet fall blir lägre än vecka 25 och 26. Andelen för den mer smittsamma deltavarianten ligger på runt 40 procent både nationellt och i Kronoberg. Smittskyddsläkare Christian Blomkvist ber alla att orka fortsätta hålla ut.

Annons

– Vi kan se att deltavarianten orsakar ökad smittspridning, både i vissa länder i Europa och i vissa regioner i Sverige. Så även om vi ska glädjas över att smittspridningen går ned i vårt län så får vi inte slappna av för mycket. De grundläggande råden gäller fortfarande lika mycket.

Fakta

Rekommendationer

Rekommendationer som fortfarande gäller (från Folkhälsomyndigheten för att minska smittspridningen av covid-19):

Stanna hemma vid symtom

Hålla avstånd

Ha en god handhygien

Undvika situationer med trängsel

Träffas helst utomhus

Hålla avstånd i offentliga miljöer

Här saknas innehåll

Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons