Annons

Smittskyddsläkaren om första dödsfallet: ”Tyvärr väntat”

Kronoberg • Publicerad 6 april 2020
.Foto: Ebba Sund

Kronoberg har fått sitt första dödsfall i covid-19. En äldre person har avlidit i Alvesta. Enligt Region Kronoberg har personen vårdats på ett särskilt boende och var inte inneliggande på sjukhus. Enligt Christian Romin Blomkvist, smittskyddsläkare i Region Kronoberg, är dödsfallet beklagligt men väntat.

– Vi känner med de anhöriga. Det är för våra äldre och för personer i riskgrupper som det nya coronaviruset kan få de allvarligaste konsekvenserna. Att även vi i länet skulle få dödsfall är mycket beklagligt, men också tyvärr väntat, säger Christian Romin Blomkvist.

Annons

På grund av patientsekretessen kommer Region Kronoberg inte lämna ut några ytterligare uppgifter om den avlidna. I skrivande stund finns 53 bekräftade fall av covid-19 i Kronobergs län, varav tre personer vårdas på sjukhus.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons