GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Smittskyddsläkaren: ”Väldigt gynnsam utveckling”

     Kronoberg • Publicerad 28 maj 2021
     Foto: Alexander Hall

     Under fredagens pressträff meddelade smittskyddsläkare Christian Blomkvist att smittspridning i Kronobergs län går ner. Vecka 18 var det 1 080 konstaterade fall och två veckor senare bekräftades runt 435 fall.

     – Vi har en väldigt gynnsam utveckling, även om vi måste sätta det i perspektiv. Trots den stora skillnaden hade Kronoberg näst högst andel fall per 100 000 invånare i Sverige, säger Christian Blomkvist.

     Det är främst äldre barn, ungdomar och unga vuxna som testats positiva för närvarande.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.