Annons

Smittspridning bland niondeklassare – distansundervisning införs

Växjö • Publicerad 3 februari 2021
Foto: Lina Alriksson

Många elever i årskurs 9 på Braås skola har smittats av covid-19. Efter den ökade smittspridning har utbildningsnämnden fattat beslut om att införa distansundervisning.

– Vi står fast vid att närundervisning på plats absolut är att föredra, men det här är en åtgärd vi sätter in för att bryta en pågående smittspridning och för att övriga delar av skolan ska kunna fortsätta sin undervisning på plats. Förhoppningsvis kommer åtgärden vara effektiv och kortvarig, säger Pernilla Tornéus (M), ordförande i utbildningsnämnden.

Annons

Mellan torsdag 4 februari till och med fredag 12 februari kommer elever i årskurs 9 på Braås skola delta i distansundervisning hemifrån. Under perionden kommer fritidsgårdens verksamheter vara stängd för elever i årskurs 9.

Enligt Region Kronobergs smittspårning har smittspridningen sannolikt startat på en privat aktivitet och inte på skolan, uppger Växjö kommun i ett pressmeddelande. Övriga klasser och elever på skolan berörs inte av beslutet.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons