Annons

Smittspridningen minskar i Kronoberg

Kronoberg • Publicerad 17 september 2021
Christian Blomkvist, smittskyddsläkare i Region Kronoberg.
Christian Blomkvist, smittskyddsläkare i Region Kronoberg.Foto: Alexander Hall

Region Kronoberg meddelar att smittspridningen har vänt neråt i Kronobergs län efter att spridningen ökat i ett antal veckor. Totalt var det 148 positiva fall vecka 36, jämfört med 195 vecka 35. Den här veckan ser det ut att minska ytterligare.

– Vi ser en tydlig effekt av att fler och fler blir fullvaccinerade. Men det är fortsatt viktigt att stanna hemma och provta sig vid symtom, säger Christian Blomkvist, smittskyddsläkare i Region Kronoberg.

75,9 procent av den vuxna befolkningen har nu fullvaccinerade, vilket alltså innebär tre av fyra vuxna kronobergare. 82,9 procent av den vuxna befolkningen har fått minst en dos.

Smittspridningen sker fortsatt mest i skolåldrarna samt bland unga vuxna upp till 40-årsåldern. Smittspridningen sker i länets samtliga kommuner.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons