Annons

Smittspridningen ökar i Kronobergs län

Kronoberg • Publicerad 3 december 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mark Nordvall Hanlon

Region Kronoberg låg förra veckan lägst i landet när det gällde antalet fall av covid-19 per 100 000 invånare. Men nu ökar smittspridningen i Kronobergs län också.

– Det var inte helt oväntat att smittspridningen skulle gå upp även här med tanke på hur det ser ut nationellt och i kringliggande regioner, säger Christian Blomkvist, smittskyddsläkare i Region Kronoberg.

Annons

Två personer med covid-19 är inlagda på sjukhus i länet. Ingen av dem är i behov av intensivvård.

– Vaccinationerna har god effekt mot allvarlig sjukdom. Det viktigaste man kan göra nu är att vaccinera sig mot covid-19 om man inte redan gjort det, och ta sin påfyllnadsdos när det erbjudandet kommer och rätt tidsperiod gått sedan dos 2, säger Christian Blomkvist.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons