Annons

Snart börjar Region Kronoberg med antikroppstester

Kronoberg • Publicerad 16 juli 2020
Foto: Johan Christensen

I augusti kommer Region Kronoberg att starta med antikroppstester i Kronoberg, något som kommer att kosta 200 kronor.

Samtidigt kom de med en uppmaning när många just nu har semester och reser därför runt i landet. Trenden för coronaviruset är nedåtgående både i Sverige och i vårt län. Men just resorna under semestern gör att riskerna ökar.

Annons

– Nu är det viktigt att komma ihåg att följa riktlinjerna, även på semesterresan. Tänk på handhygienen och att hålla avståndet, även på stranden, i vattnet och andra ställen där det vistas många människor. Och viktigast av allt: stanna hemma om du känner dig sjuk, säger smittskyddsläkare Arne Runehagen i ett pressmeddelande.

Samtidigt meddelade Region Kronoberg lite om de tester som påbörjades förra veckan. Allmänheten kan nu göra självtest, några har valt att testa sig på sin vårdcentral.

– Intresset har varit stort! 431 personer har provtagits, ungefär 2 procent av dessa har varit positiva. Men vi ser att andelen positiva prover minskar, trots att vi provtar fler personer nu.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons