Annons

Snart öppnar Växjös gymnasieskolor igen

Växjö • Publicerad 8 april 2020

I mitten av mars rekommenderades alla gymnasier, vuxenutbildningar och universitet att införa distansutbildning på grund av coronaviruset. Men efter påskledigheten är det tänkt att Växjös gymnasieskolor ska öppna upp för viss undervisning på plats.

– Den största delen av undervisningen kommer fortfarande att bedrivas på distans. Men vi vill bland annat säkerställa att de som går introduktionsprogrammen kan läsa sig till sin behörighet och att de som ska ta sin gymnasieexamen kan göra det, säger Pernilla Tornéus (M), utbildningsnämndens ordförande, till Smålandsposten.

Annons

Enligt Pernilla Tornéus (M) har beslutet att öppna skolorna igen föranletts av samtal med både smittskyddsläkare och skolläkare. Hon poängterar också att elever som är sjuka eller har några symptom ska vara hemma.

Här saknas innehåll

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons