Annons

Snart öppnar Villa de luxe i Växjö

Växjö • Publicerad 22 januari 2019 • Uppdaterad 23 januari 2019
Trädgård de luxe.
Trädgård de luxe.Foto: Filip Sjöfors

I vår öppnar Villa & Trädgård de luxe i centrala Växjö. Det blir en restaurang och Växjös första krog med vedugn.

– Vi kommer skapa konceptuella middagar utöver det vanliga, säger Samdri Vairagi.

Annons

Krogprofilerna bakom Kafé de luxe köpte förra året den gamla komministerbostaden i korsningen Kronobergsgatan-Sandgärdsgatan. I mars öppnar de Villa och Trädgård de luxe i lokalerna med både mat och dryck.

– Komministerbostaden har alltid varit bostad och vi vill hålla kvar den känslan. Det ska vara som att komma hem till oss. Filosofin är också att gästerna ska slippa göra en massa val. Här ska finnas ett fåtal mycket väl valda ölsorter, cocktails och alkoholfria alternativ. Om man inte vill gå ner till den gedigna naturvinkällaren, säger Samdri Vairagi, en av ägarna, till White Guide.

I det 300 kvadratmeter stora huset kommer det att bli restaurang och konceptet Gräddhyllan kommer att väckas till liv. Dessutom fortsätter Trädgård de luxe med ölbar och uteservering på sommaren.

– Vi kommer skapa konceptuella middagar utöver det vanliga. Dessutom kommer vi bjuda in vinbönder och odlare och uppfödare från trakten, säger Samdri Vairagi till White Guide.

Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Lennart Ernstsson
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons