Annons

Socialdemokraterna stödjer C-förslaget i Växjö

Växjö • Publicerad 14 januari 2020
.
.Foto: Urban Nilsson

Centerpartiet i Växjö kommun har föreslagit att ett förslag på en grön stadsby i Växjö ska tas fram. Det är en stadsdel där de boende ska ges större möjlighet att leva klimatsmart och koldioxidsnålt. Det planeras för olika typer av bostäder, en stadsplanering som värnar djur och natur och där grusade ytor väljs om möjligt före hårdgjorda ytor. Socialdemokraterna går nu ut och stödjer förslaget.

– Jag tycker att förslaget är mycket intressant. Att ta titta närmre på hur vi skulle kunna forma en grön stadsby ligger helt i linje med att vara Europas grönaste stad. I Växjö har vi länge slagit oss för bröstet och visat att vi vågat gå före i klimatfrågor. Här har vi chansen, synd att majoriteten inte tar vara på sina egna initiativ, säger Malin Lauber (S), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Annons

Under tisdagen har ett förslag inför fullmäktige lagts fram. Förslaget är att kommunfullmäktige besvarar motionen med att många av de idéer som framförs i motionen kommer arbetas med i till exempel Bäckaslövsområdet och att kommunfullmäktige ger kommunstyrelsen i uppdrag att tydligare definiera vad som skulle kunna ingå i begreppet ”Grön stadsby” för att se hur det ska kunna tillämpas framöver.

– Centerpartiet ser positivt till att förslaget är att titta vidare på vårt koncept Grön Stadsby och definiera begreppen för hur det kan tillämpas i Växjö kommun. Vi vill att Växjö ska slå sig för bröstet och arbeta i linje med Grön Stadsby, men det är inget färdigt koncept utan behöver förädlas. Sedan kommer vi arbeta vidare för att i förlängning genomföra konceptet Grön Stadsby, men även framöver bidra till smarta och hållbara lösningar kommande stadsplanering utöver det som redan görs inom Växjö kommun, säger Andreas Olsson, Gruppledare Centerpartiet Växjö.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons