Annons

Socialdemokraterna störst i Växjö

Växjö • Publicerad 10 september 2018

Foto: David Färdigh

Socialdemokraterna tappar ett mandat i Växjö kommunfullmäktige enligt den preliminära rösträkningen under valnatten. Samtidigt behåller partiet ställningen som kommunens största. Socialdemokraterna lockade cirka 500 väljare mer än Moderaterna.

Annons

– Jag är stolt över vårt hårda arbete i valrörelsen. Vi har fört så många samtal och vänt ett läge utifrån opinionsundersökningarna. Vi är fortfarande största parti i Växjö och gör ett val som är bättre än riket, säger kommunalrådet Malin Lauber (S) till VXOnews.

Övriga oppositionspartier i Växjö, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna, plussar ett mandat. Det blågröna samarbetet, som styrt den senaste mandatperioden, har dock fortsatt majoritet.

– Nu samlar vi ihop oss och funderar på hur vi ska hantera detta. Vi är öppna för samarbete för Växjös, Kronobergs och Sveriges bästa, säger Malin Lauber.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons