GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Socialdemokraterna vill göra kollektivtrafiken billigare under sommaren

Kronoberg • Publicerad 6 juli 2020
I sommar kan elever som går på högstadiet eller första och andra året på gymnasiet i Alvesta köpa ett så kallat Sommarkort till ett reducerat pris.
I sommar kan elever som går på högstadiet eller första och andra året på gymnasiet i Alvesta köpa ett så kallat Sommarkort till ett reducerat pris.Foto: Urban Nilsson

I sommar kan elever som går på högstadiet eller första och andra året på gymnasiet i Alvesta köpa ett så kallat Sommarkort till ett reducerat pris. Sommarkortet är ett resekort som gör att eleven kan resa med buss och tåg i hela länet under 60 dagar för 100 kronor. Resterande summa står kommunen för.

Socialdemokraterna i Region Kronoberg vill nu se över möjligheter att införa ett sommarkort för alla som reser i kollektivtrafiken i Kronoberg.

– Ett sätt att göra kollektivtrafiken mer attraktiv under semestern är att erbjuda resenärerna möjligheten att under sommarmånaderna resa billigare med kollektivtrafiken. Ett slags sommarkort helt enkelt. Det finns flera framgångsrika exempel runt om i landet, säger Peter Freij (S), 2 :e vice ordförande i trafiknämnden.

Ett förslag på hur sommarkortet skulle kunna fungera är hämtat från Karlstadsbuss och Värmlandstrafik. Där erbjuds resenärer att åka två månader till priset av en. Men exakt hur Socialdemokraterna vill att upplägget skulle bli är inte klart.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.