Annons

Socialdemokraterna vill ha barnomsorg på obekväma tider

Växjö • Publicerad 30 april 2020
.
.Foto: URBAN NILSSON

Socialdemokraterna i Växjö vill ha barnomsorg oavsett tid på dygnet. Partiet vill att kommunfullmäktige ska ge utbildningsnämnden i uppdrag att utreda hur många familjer som har behov av barnomsorg på sena kvällar, nätter och helger.

– Många av dem som arbetar på nätter och helger har samhällsbärande funktioner. Det är viktigt att vård och omsorg alltid fungerar. Då måste även barnomsorg finnas tillgänglig, säger Malin Lauber (S) kommunalråd i opposition.

Annons

Socialdemokraterna lyfter i ett pressmeddelande upp att avsaknaden av barnomsorg kan innebära att man måste tacka nej till arbeten eller avsluta sin anställning.

– För att både föräldrar och barn ska känna sig trygga behövs en barnomsorg med kontinuitet. Det är orimligt att nattarbetande föräldrar inte kan erbjudas en lösning utan måste ställa sitt hopp till vänner och bekanta, säger Malin Lauber (S).

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons