GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Södra bakom historisk fabrik

Växjö • Publicerad 20 februari 2020
.
.Foto: Linus Sandvide Lindmark & Partner

Växjöbaserade Södra har byggt världens första fabrik för kommersiell biometanol, ett hållbart drivmedel från skogsråvara, vid massabruket i Mönsterås. För tre år sedan beslutade Södra att investera i anläggningen och nu ska den första provleveransen skickas.

– Det är med stolthet vi nu har fått igång världens första kommersiella fabrik för biometanol. Omställningen till bioekonomi kräver att man nyttjar alla råvaror effektivt. Biometanolen framställs av den råmetanol som uppstår vid tillverkningsprocessen i Södras massabruk. Det blir alltså en del i den cirkulära process som redan finns vid Södras bruk, där grunden är att skogsråvarans alla delar används för bästa möjliga effekt, säger Henrik Brodin, affärsutvecklingsansvarig energi och kemikalier på Södra.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.