Annons

Södra bildar nytt affärsområde

Växjö • Publicerad 11 mars 2021
Catrin Gustavsson, chef Innovation och Nya affärer
Catrin Gustavsson, chef Innovation och Nya affärerFoto: Martina Wärenfeldt

Södra bildar affärsområdet Innovation, som innebär ett stärkt fokus på nya lönsamma affärer, samtidigt som övriga affärsområden får mer kraft att utveckla den befintliga verksamheten.

– Södra ska växa hållbart och generera mer värde från varje kubikmeter av våra medlemmars skogar. För att lyckas med det behöver vi arbeta på både kort och lång sikt. Vi har två viktiga uppgifter framför oss: Att ständigt förbättra vår nuvarande kärnaffär och att utveckla nya affärer mot lönsamhet. Affärsområdet Innovation är ett led i arbetet. Det sätter fokus på kommersialiseringen av nya affärer samt på att bygga partnerskap och samarbeten, säger Södras vd Lotta Lyrå.

Annons

Det nya affärsområdet kommer att leda Södras arbete med kommersialisering och affärsutveckling och arbetet ska bland annat att främja innovation inom tillväxtsatsningar, utveckla Södras dotterbolag och bygga nya partnerskap. Catrin Gustavsson, som i dag är forskningsdirektör för Södra, blir ny affärsområdeschef.

– Vi ska ta en större position i bioekonomin med hjälp av ett utvecklat innovationsarbete och fler partnerskap. Vi ska kommersialisera fler produkter med tydlig marknadspotential, som träkonstruktionslösningar och bioraffinaderiprodukter. Det kommer öka medlemsvärdet och bygga en verksamhet som kan möta kunder, leverantörer och en omvärld i förändring, säger hon.

Södra har sedan tidigare affärsområdena Skog, Wood och Cell.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons