unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Södra nyinvesterar i stora anläggningen

.
.
Foto: Per Pixel Petersson

Södra har fattat beslut om att nyinvestera i den toppmoderna massabruksanläggningen vid biokombinatet i Värö. De vill öka produktionen ytterligare och tar steg mot att nå en produktion på 850 000 ton per år.

– Investeringen är en del av Södras nya koncernstrategi och innebär att vi kan fortsätta på den inslagna vägen att växa tillsammans med våra kunder. Med en ökad produktion kommer vi stärka vår konkurrenskraft och vår position på den globala marknaden som en långsiktig och trygg partner, säger Peter Karlsson, tillförordnad vd och koncernchef på Södra.

För fyra år sedan blev Södra Cell Värö ett av världens största massabruk för långfibrig sulfatmassa genom en investering som kraftigt höjde produktionskapaciteten. Driftstarten för den utbyggda fabriken är planerad till våren 2022 och produktionen kommer därefter successivt att höjas.