Annons

Södra permitterar personal

Växjö • Publicerad 6 april 2020
Jörgen Lindquist affärsområdeschef Södra Wood
Jörgen Lindquist affärsområdeschef Södra WoodFoto: Ola Kjelbye

Södra inför korttidspermittering inom sågverksamheten. Det gäller produktionsanläggningen i Mönsterås och Södra Wood har också inlett förhandlingar gällande produktionsanläggningen i Orrefors på grund av minskad efterfrågan i Storbritannien och Irland som är relaterad till coronapandemin. Även Södra Wood UK och produktionsanläggningen i finländska Hamina kan komma att beröras av permitteringen.

– Vi har noterat en snabbt minskad efterfrågan i Storbritannien och Irland senaste veckan, som vi snabbt anpassar vår produktion efter så att vi har en bra balans mellan vår produktion och efterfrågan. Tack vare möjligheten till korttidspermittering har vi en beredskap för att snabbt kunna öka produktionen igen, säger Jörgen Lindquist, affärsområdeschef Södra Wood.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons