unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Södra permitterar personal

Jörgen Lindquist affärsområdeschef Södra Wood
Jörgen Lindquist affärsområdeschef Södra Wood
Foto: Ola Kjelbye

Södra inför korttidspermittering inom sågverksamheten. Det gäller produktionsanläggningen i Mönsterås och Södra Wood har också inlett förhandlingar gällande produktionsanläggningen i Orrefors på grund av minskad efterfrågan i Storbritannien och Irland som är relaterad till coronapandemin. Även Södra Wood UK och produktionsanläggningen i finländska Hamina kan komma att beröras av permitteringen.

– Vi har noterat en snabbt minskad efterfrågan i Storbritannien och Irland senaste veckan, som vi snabbt anpassar vår produktion efter så att vi har en bra balans mellan vår produktion och efterfrågan. Tack vare möjligheten till korttidspermittering har vi en beredskap för att snabbt kunna öka produktionen igen, säger Jörgen Lindquist, affärsområdeschef Södra Wood.