Annons

Söner vann infekterad arvstvist – får tillgångar för nära 30 miljoner

Växjö • Publicerad 26 juli 2021
Foto: Lars-Goran Rydqvist

En tvist om ett testamente med tillgångar för nära 30 miljoner kronor har nu avgjorts i Växjö tingsrätt. Den avlidnes tidigare sambo hävdade att testamentet var ogiltigt på grund av psykisk ohälsa efter att ha fått veta att hon inte skulle få något. Samtidigt anklagade sönerna ex-sambon för vanvård. Nu har kvinnan förlorat den infekterade striden om mångmiljonarvet.

Den avlidne, som dog 2019, upprättat ett testamente 2015 där hälften av hans tillgångar skulle tillfalla hans dåvarande sambo. Den andra hälften skulle hans söner får dela på. Men tre år senare skrev han ett nytt testamente, där hans sambo blev lottlös och hela arvet i stället tillföll sönerna.

Annons

Kvinnan yrkade att det senaste testamentet skulle ogiltigförklara eftersom mannen några år tidigare hade blivit allvarligt sjuk och drabbats av en hjärnskada.

Domstolen anser inte att kvinnan har kunnat bevisa att mannen var i så dåligt psykiskt skick att han inte förstod innebörden av sitt testamente. Därmed går kvinnan lottlös men måste betala mannens söners rättegångskostnader på nära en halv miljon kronor.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons