Spaghetti Bolognese
Hej, Linas Kök här!
Denna helg hade jag ett kockuppdrag på en svensexa i Växjö där jag serverade ett glatt gäng killar en god tre rätters meny. Innan jag begav mig dit lagade jag en mustig och god Bolognese till middag vilket passade bra eftersom det var lite tidspress innan uppdraget. Vet du vad hemligheten bakom en god Bolognese är? Jo, rödvin. Vinet ger en mustig smak och en fin syra i köttfärsen, vilket jag älskar. Det ska bli gott att ha med sig denna rätten i matlådan denna veckan.
Spaghetti Bolognese
Ingredienser till 4 personer
Tid: 60 min
600 g nötfärs (helst högrevsfärs)
1 stor gul lök
1 solo vitlök
1/2 kruka färsk basilika
2 dl rött vin
3 msk kalvfond
1 dl vatten
1 burk krossade tomater av fin sort
3 msk ketchup eller chilisås
salt
peppar
smör
1 dl finriven parmesan
Tillbehör
Riven parmesanost
Ketchup
1 Finhacka lök, vitlök och basilika.
2 Fräs allt i smör utan att det får färg.
3 Tillsätt färsen och fräs tills den är genom stekt.
4 Tillsätt resten och låt puttra under lock på svag värme i ca 40 minuter.
5 Smaka av med salt och peppar och vänd ner 1 dl riven parmesanost 5 min innan servering samt låt svalna medan du kokar pastan.
Linas Ländin