Sportprofilerna i ny coronakampanj

Foto: Jonas Ljungdahl, Anna Tärnhuvud/Bildbyrån

Region Kronoberg tar hjälp av fyra sportprofiler för att uppmuntra kronobergarna att hjälpa till att minska smittspridningen av covid-19 i länet. Det är Anna Lindberg, Tommy Svensson, Robert Rosén och Violah Nambi som ska sprida budskap som ”Ta det inte med en klackspark” och ”Tappa inte hoppet”. De kommer att synas i flera olika kanaler, bland annat i busskurer och andra infoytor i Kronobergs åtta kommuner.

– När jag fick frågan om att ställa upp kändes det helt självklart! Vi måste nu alla hjälpas åt och visa respekt för råd och rekommendationer och verkligen vara solidariska och göra allt vi kan för att undvika att bli smittade och inte heller utsätta andra för den risken, säger Tommy svensson f.d. fotbollsspelare, tränare och förbundskapten.

Det är en del av Region Kronobergs kampanj #sverigesplanastekurva som regionen startat i syfte att peppa kronobergarna att fortsätta följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

– Det finns många likheter mellan hur man tänker inom sportens värld och hur vi måste tackla vår situation just nu. Laganda, kämpaglöd och målmedvetenhet behövs för att nå resultat. Därför är vi väldigt stolta över att fyra starka sportprofiler från länet vill vara med och fronta våra viktiga budskap, säger Johanna Melin, kommunikatör Region Kronoberg.

Läs mer

Nyheter

Tre bilar i krock - tre personer till sjukhus

Inträffade strax utanför Växjö.

Nyheter

Trafikolycka strax utanför Växjö - flera bilar inblandade

Har inträffat på riksväg.

Nyheter

Populära restaurangen öppnar nytt i Växjö

Slår upp portarna i september.

Nyheter

Då öppnar nya äventyrsparken i Växjö

Nu har företaget dock satt ett öppningsdatum.

Nyheter

Vill häva spisköp - gick inte laga mycket mat

Kvinna vände sig till ARN.

Nyheter

Nytt coronafall i Kronoberg

Nya siffror från Region Kronoberg.