Annons

Stal för 88 kronor – får betala 1 500

Växjö • Publicerad 5 mars 2021
Foto: Urban Nilsson

En 23-årig kvinna har dömts för ringa stöld. Den 11 februari i år stal hon två tröjor inne i en butik på Grand Samarkand i Växjö. Tröjorna hade ett sammanlagt värde på 88 kronor.

Nu döms kvinnan att betala 1 500 kronor i dagsböter. Hon har varken kunnat erkänna eller förneka brottet eftersom hon uppger att hon helt saknar minne av händelsen.

En butiksanställd ska ha hört ett ljud från provrummet som kvinnan var inne i och tolkade det som att prismärkningen togs bort på klädesplaggen. När den nu 23-åriga kvinnan kom ut ur provrummet hände hon tillbaka en mängd klädesplagg samt två tomma galgar på en klädstång.

Väktare och polis tillkallades och när kvinnan tog av sig sina ytterplagg kunde den anställda se hur hon hade två klädesplagg som tillhör butiken. Det var två linnen.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons