Annons

Stämde företaget efter fel – parterna har nått förlikning

Publicerad 26 januari 2019
Genrebild.
Genrebild.Foto: Olof Elfversson

Ett par som byggde hus i Täby valde 2014 ett av Kärnhems husprojekt. När kåken var klar insåg paret att Kärnhem hade installerat ett annat kök än det som de hade beställt, skriver Smålandsposten.

Efter en vända hos Allmänna reklamationsnämnden valde paret sedan att stämma Kärnhem och krävde då ett skadestånd på närmare 800 000 och att köket skulle bytas, skriver Smålandsposten.

Annons

– Vi har för avsikt att byta det men sedan finns det andra omständigheter där vi inte kommit överens med kunden hur det ska hanteras. Därför står vi där vi står och får avvakta vad tingsrätten säger och sedan kommer vi att följa den domen, sa Kärnhems vd Malin Svensson i en kommentar i Smålandsposten den 2 januari 2018.

Parterna har nu ingått en förlikning. Paret får bland annat 375 000 kronor av kärnhem medans de ska betala 60 000 kronor till Kärnhem som är pengar de inte har betalat av köpeskillingen.

Alexander Jepsen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons