Annons

Stämmer Växjöbostäder – på hundratusentals kronor

Publicerad 14 mars 2016
Foto: Oscar Appelgren
Foto: Oscar Appelgren

En kvinnlig fastighetsskötare har stämt Växjöbostäder till Arbetsdomstolen, skriver Smålandsposten. Hon säger att hon utsattes för flera olika former av trakasserier efter att hon ifrågasatt löneskillnaderna mellan könen.

– Efter det utsattes jag för sexistiska trakasserier och alla gick ut på att förminska mig som person, säger hon till Smålandsposten.

Annons

Kvinnan blev omplacerad och fick tunga arbetsuppgifter som gjorde att hon blev sjuk. Efter det blev hon uppsagd. Hon stämmer nu Växjöbostäder på 300 000 kronor.

– Vår uppfattning är att hon är uppsagd utan att det finns saklig grund. Det finns inte underlag för att säga att hennes arbetsförmåga är stadigvarande nedsatt och då är inte hennes nedsatta arbetsförmåga saklig grund för uppsägning, säger förbundsjuristen Annett Olofsson på LO-TCO rättsskydd till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons