Annons

Stämpelklocka införs på förskolorna - får kritik

Växjö • Publicerad 7 juni 2019

Foto: Lennart Ernstsson

Samtliga förskolor i Växjö kommun ska vid årsskiftet ha infört tidsregistrering. Flera anställda menar att det ger merarbete och är kritiska.

Annons

– Det är övervakning. Dessutom innebär det ett merarbete, för vi måste ändå skriva in alla avvikelser från schemat i datorn och det i sin tur leder till mindre tid för barnen. Kommer man lite för sent blir det löneavdrag, men kommer man lite för tidigt till jobbet tillgodoräknas inte den tiden, säger några anställda på en förskola på Söder i Växjö till Smålandsposten.

Tidsregistreringen handlar om att få till en optimal bemanning och att personalen inte ska jobba mer eller mindre än sin årsarbetstid.

– Nu kan jag inte systemet i detalj. Men om det upplevs som stelt och som ett problem, så kanske man kan se över reglerna för att få det flexiblare, säger Anders Erlingfors, tillförordnade förvaltningschefen för utbildningsförvaltningen, till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons