Annons

Stängsel saknas vid psykatrin

Publicerad 29 juli 2016
Foto: DAVID BAUJARD, Smålandsposten
Foto: DAVID BAUJARD, Smålandsposten

Skyddsstängsel ska minska antalet självmord vid järnvägsspåren. Men vid Sigfridsområdet, där psykiatrin finns, saknas stängsel.

– Jag tänker på det när jag kör förbi. Det finns människor som inte mår bra här och så finns järnvägen utan skydd bara några hundratal meter bort, säger Thomas Zucconi, läkare inom vuxenpsykiatrin, till Smålandsposten.

Annons

Men Trafikverket har inte några planer på att sätta upp stängsel där. De fokuserar mer på platser där det har varit olyckor och där mycket folk är i rörelse.

– Att järnvägen ligger nära psykiatrisk mottagning har funnits med i bedömningen. Det är i nuläget inte planerat att sätta upp stängsel där. Däremot kan våra planer komma att ändras om det finns behov, säger Jörgen Borggren, enhetschef för järnvägar vid Trafikverket Syd, till Smålandsposten.

I Växjö har fem personer blivit påkörda sedan 2013 och antalet obehöriga på spåret har under samma period varit 59 stycken.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons