Annons

Stark orderingång för Växjöföretaget

Växjö • Publicerad 18 juli 2020

Teknikkonsultföretaget Combitech har släppt sin halvårsrapport. Den visar på en ökad orderingång samtidigt som lönsamheten anses vara stabil.

– Vi har haft en god utveckling under andra kvartalet med stabil försäljning och ökad orderingång. Jämfört med motsvarande period förra året ökar orderingången med 30 procent. Glädjande kan vi konstatera att även om Covid-19 påverkat delar av vår verksamhet kraftigt, har påverkan på resultatet varit liten. Vi vidtog tidigt åtgärder och har anpassat oss löpande efter den förändrade situationen, säger Hans Torin, vd Combitech.

Jämfört med det första halvåret 2019 ökade försäljningsintäkterna med 2,4 procent, från 1 297 miljoner kronor till 1 329 miljoner. Rörelseresultatet låg på samma nivå men rörelsemarginalen minskade något. Från 7,8 procent förra året till 7,6 procent i år.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons