Annons

Starkt kvartal för Växjöföretag

Publicerad 12 april 2017
Foto: Robin Sparf
Foto: Robin Sparf

Bostadsutvecklaren Obos, som bland annat äger Växjöföretaget Kärnhem, har gjort ett starkt första kvartal. Enligt ett pressmeddelande har koncernen sålt åtta procent fler bostäder under det första kvartalet, jämfört med samma period förra året. Det motsvarar också en värdeökning med 17 procent.

Kärnhem sålde under kvartalet 113 bostäder, vilket är 55 procent fler än förra årets första kvartal. Växjöföretaget har sålt under det första kvartalet i år sålt en dryg tredjedel av sin totala årsbudget.

Annons

– Vi har haft ett starkt första kvartal och under våren lanserar vi flera nya projekt runt om i Sverige. Vi ser optimistiskt på den svenska bostadsmarknaden även framöver och känner stolthet i att få vara en del av samhällsutvecklingen i Sverige, säger Kärnhems VD Malin Svensson i ett pressmeddelande.

I Sverige har Obos företagen Obos Sverige AB och Kärnhem AB.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons