Annons

Starkt kvartal för Växjöföretaget – nyanställer ett 20-tal

Växjö • Publicerad 20 augusti 2020
Foto: Jonas Ljungdahl

Trots en annorlunda vår med coronapandemin levererar Fortnox ett starkt resultat under det andra kvartalet. Enligt ett pressmeddelande har företaget varit relativt förskonade, med god utveckling av omsättning och rörelseresultat. Under kvartalet har antalet kunder ökat med 13 000 och bolaget har investerat i nyutveckling och anställt ett 20-tal nya utvecklare.

— Verksamheten har varit i full gång trots att vi arbetat hemifrån sedan mitten av mars. Det är verkligen en enastående insats våra medarbetare gjort. Förutom att hålla igång den löpande verksamheten har vi också jobbat för att stötta Sveriges företag i den här unika situationen, med bland annat anpassning av program och funktioner för olika regelförändringar som kommit på grund av pandemin. Allt för att det ska vara så enkelt som möjligt att driva sitt företag - även om tiderna är utmanande, säger Tommy Eklund, vd på Fortnox.

Annons

Nettoomsättningen ökade med 32 procent jämfört med det andra kvarteret 2019 till 170,1 miljoner kronor. Även rörelseresultatet ökade och motsvarade en rörelsemarginal om 36,8 procent. Läs mer här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons