Annons

Statligt bidrag till projekt i Växjö

Växjö • Publicerad 14 juli 2019
.
.Foto: Olof Elfversson

Statens kulturråd har beviljat ett flertal projektansökningar från Kronobergs län. Bidraget kommer bland annat att gå till satsningarna Medborgarscen, Muntligt berättande och ett gemensamt projekt för Samverkan i Sydsverige.

– Förutom det glädjande i att statens kulturråd vill satsa på verksamhet i vår region är besluten också en kvalitetsmarkör. Vår verksamhet har kvalitéer som bidrar till nationella kulturpolitiska mål och som lockar besökare långt utanför våra gränser. Det ska bli så intressant att följa hur både det muntliga berättandet och medborgarscenen kan få extra skjuts med dessa medel, säger Christel Gustafsson, regional utvecklingsdirektör.

Samverkan i Sydsveriges projekt får 1 800 000 kronor, Muntligt berättande får 200 000 kronor och Medborgarscenen får 450 000 kronor.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons