Annons

Stekt lax med grön potatissallad

Publicerad 22 juli 2016
Foto: Lina Ländin
Foto: Lina Ländin

Hej, Linas Kök här!

Nu när äntligen sommarvärmen är tillbaka kör vi lite lätt sallad till helgen. Jag älskar lax i alla former men tycker bäst om smörstekt laxfilé som man kan ha i en sallad, i en wrap eller till sås och potatis. Det blir en fin naturell smak på laxen när man steker den i smör. Dessutom är det nyttigt och fisk bör vi äta mer av. Denna helgen har jag själv tänkt att lägga diverse fisk och skaldjur på grillen, vilket jag ser fram emot så jag hoppas inget annat kommer i mellan. Ha en skön sommar därute!

Annons

Stekt lax med grön potatissallad

Ingredienser till 4 portioner

Tid: ca 30 min

400 g färsk laxfilé med skinn

1 huvud Romansallad

1 dl Hackad salladslök

Kokt delikatesspotatis (10-15 små potatisar)

dill

Dressing

1 msk vit balsamvinäger

Annons

2 tsk dijonsenap

saft från 1/2 lime

skal från 1 lime

1,5 dl rapsolja

Salt

1. Dela potatisen och koka 10 minuter i saltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen svalna.

2. Stek laxen i rikligt med smör med skinnet neråt och stek ca 3 minuter.

3. Vänd laxen och stek hastigt på andra sidan och vänd den sedan igen.

4. Garnera laxen med hackad sill.

5. Lägg ett lock över pannan och låt laxen vila medan du gör klart salladen.

Annons

6. Skölj och skär salladen.

7. Blanda salladen med salladslök och potatis.

8. Blanda allt till dressingen utom oljan.

9. Tillsätt oljan i en fin stråle medan du vispar så att att dressingen får en krämig konsistens. Smaka av med ev salt.

10. Häll dressingen över salladen och blanda väl.

11. Servera med den smörsteka laxen.

Alla recept från Linas kök finns här.

Linas Ländin

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons